Mediatraining nieuwe colleges

Leren door te doen

De mediatrainingen van Brain Box zijn echte doe-trainingen. Je staat direct voor de camera. Doen, terugkijken, analyseren en wéér doen. Je oefent met verschillende soorten interviews. Het snelle gesprek aan de telefoon, het korte interview voor de camera en het achtergrondverhaal voor in de krant.

De trainingen worden helemaal afgestemd op jouw gemeente en de specifieke leerdoelen van de deelnemers. Onderstaande onderdelen kunnen in de training aan de orde komen, afhankelijk van de individuele leerwensen en -doelen van de deelnemers.

Jouw trainer

Brain Box werkt met zo’n vijftien toptrainers die allemaal hun sporen hebben verdiend in de media. Ze zijn niet alleen gepokt en gemazeld als journalist, presentator of woordvoerder, maar hebben ook jaren ervaring als mediatrainer.

De trainer is vooraf goed gebriefd over wat er speelt in jouw gemeente, weet wat de deelnemers tijdens de training willen leren en is ingelezen op de thema’s waar je als bestuurder in de praktijk mee te maken krijgt.

Train met één van deze ervaren journalisten

TV-studio’s

De plaatselijke- of regionale krant komt regelmatig langs op het gemeentehuis, maar je kan ook worden uitgenodigd door de lokale- of regionale televisiezender. Bij Brain Box wordt de mediatraining gegeven in één van onze tv-studio’s met leslokaal in Mediastad Hilversum. De studio’s zijn uitgerust met HD-camera’s, microfoons en spotlights. Iedere studio is verbonden aan een leslokaal, waar je de opnames live kunt volgen en interviews en presentaties kunt terugkijken.

Even weg dus van de dagelijkse hectiek op het gemeentehuis. Maar mocht je liever de training bij jou in de buurt willen volgen, dan kan dat ook. De trainer neemt dan een camera en alle toebehoren mee naar iedere locatie die je wenst. Zodat ook daar alle oefeningen kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.